PlayStation Only
nieuws
Game

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 23 juli 2009 om 20:41
ps3

WET dev: 'Te weinig vertrouwen in Activision'

Nieuws | 23 juli 2009 - Tijdens een evenement voor de game WET in Amsterdam heeft Patrick Fortier van ontwikkelaar A2M een aantal uitspraken gedaan over hoe de game van Vivendi bij Bethesda terecht gekomen. Volgens Fortier, de Creative Director van WET, heeft A2M zelf de rechten teruggekocht voor de game en heeft men niet afgewacht totdat men bij Vivendi of Activision aan gaf de game wel of niet uit te gaan geven. Fortier zei na de fusie tussen Activision en Vivendi 'te weinig vertrouwen te hebben gehad in Activision'. De reden dat men niet af wilde wachten was dat A2M zag hoeveel titels er niet meer gepubliceerd werden door Activision. Hij voegde hier nog aan toe dat ze het idee kregen 'dat Activision alleen interesse had in de Blizzard titels' en dat ze niet zaten te wachten op eenzelfde behandeling die games als BrŁtal Legend kregen.

Niet alleen wilde men niet wachten op een definitief besluit van Activision, er waren volgens Fortier ook al enkele creatieve verschillen van mening geweest over de richting van de game met Vivendi. Bethesda daarentegen heeft A2M nog geen strobreed in de weg gelegd. Fortier zei dat toen ze bij Bethesda zagen hoeveel geweld er in de game zit niet ťťn keer gevraagd is dit verminderen, zelfs niet toen A2M zelf expliciet vroeg of het niet te veel was.

Een opvallende zaak, zeker gezien er in eerdere officiŽle berichten altijd gesproken werd over het feit dat Vivendi bepaalde titels had laten vallen. Het bleef echter in het midden of A2M voor de terugkoop van de rechten al te horen had gekregen dat de titel, waarschijnlijk, niet meer uitgegeven zou worden door Activision Blizzard. Overigens zei Frontier dat ze bij A2M nooit echt de vrees hebben gehad geen nieuwe uitgever te vinden, aangezien ze al snel meerdere geÔnteresseerde partijen hadden gevonden. Bij Bethesda voelde A2M zich het beste thuis en Fortier gaf aan dat dit het belangrijkste was geweest in de zoektocht naar een nieuwe uitgever.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
WET
Ontwikkelaar: Behaviour Interactive
Uitgever: Bethesda Softworks
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 18 september 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 9
Aantal keer in wenslijst: 13

gerelateerde media