PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Lars Cornelis (KingOfTheHill)
Geplaatst op: 20 februari 2010 om 18:11
alg

Sony werkt aan universele controller

Nieuws | 20 februari 2010 - Sony werkt een een universele controller, waarmee je al je consoles kunt bedienen. Ook je Xbox 360 en je Wii. Dat blijkt uit een patentaanvraag bij het USPTO, dat Sony kort geleden heeft ingevuld. De controller heeft geen fysieke knoppen, maar juist een touchscreen en kan zo worden aangepast aan verschillende knoppen-layouts.

Touchscreen
Op het touchscreen kun je eerst je console selecteren en vervolgens verschijnen de knoppen van diens controller op het touchscreen van de controller. In geval van een PlayStation console verschijnen er dus X, O, [] en /\ in beeld, maar wanneer je het apparaatje gebruikt bij een Xbox 360 verschijnen er juist A, B, X en Y-toetsen in beeld. Vervolgens kun je door de vlakjes simpelweg aan te raken, je game besturen, net als bij een gewone controller.

PlayStation als primaire console
De gesuggereerde gedachte achter Sony's universele controller, is dat er steeds meer consoles in de woonkamer staan en dat Sony wil dat de PlayStation als primaire console wordt gezien. Die controller gebruik je dan ook en eventueel kun je de knoppenlayout aanpassen wanneer je een keer op je Xbox 360 speelt. Zie hieronder ook de patenttekening van de nieuwe controller.

Concrete releaseplannen alsook een prototype schets of foto is helaas nog niet voorhanden. Mogelijk gaat het dus nog om verre toekomstmuziek, maar feit blijft dat Sony er in ieder geval aan werkt!

reacties

Bericht niet gevonden.