PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 21 juli 2010 om 16:01


English Translation   Tags: thor, the video game, sega
ps3

SEGA kondigt Thor: The Video Game aan

Nieuws | 21 juli 2010 - SEGA heeft bekend gemaakt dat ze het beroemde franchise Thor van Marvel Entertainment naar een videogame vertalen voor de PS3, Xbox 360, Wii, DS en PSP. De third-person adventure game is direct geïnspireerd door de mythologie uit het stripboek en verschijnt samen met de film in de zomer van 2011.

De game
Thor: The Video Game duikt diep in de heroïsche verhalen uit het universum van Thor. Matt Fraction, de met een Eisner Award bekroonde schrijver en de belangrijkste stripboekauteur van Thor, maakt de vertelling authentiek door advies over het verhaal te geven. Hierdoor wordt het verhaal in de videogame boven het universum van de strip en de film uitgetild. Spelers nemen het op tegen diverse oude vijanden en beesten uit de Noorse mythologie door gebruik te maken van verschillende oorlogsstrategieën en elementaire krachten. Met de heilige Mjolnir, Thors legendarische hamer, kunnen spelers de krachten van een storm oproepen: wind, donder en bliksem. Door tijdens het spel Valor te verdienen, kunnen ze meer vaardigheden, nieuwe aanvallen, krachten en upgrades selecteren.

Unieke versies
Elke versie van de game maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van het betreffende platform. De PS3 en Xbox 360 versies bevatten filmische en dynamische third-person gameplay met combo’s in contactgevechten, hamerworpen vanaf afstand, elementaire krachten die de rollen omdraaien en een upgradesysteem waarmee je Thor tijdens het spel sterker kunt maken. In de PSP, Nintendo Wii en DS versies beleven spelers het verhaal in stripstijl.

Thor
Thor is in de Marvel Universe geïntroduceerd door de legendarische Stan Lee en zijn broer Larry Lieber. De strip, die is getekend door de beroemde illustrator Jack Kirby, verscheen in 1962 voor het eerst in Marvel Comics. Het Marvel-personage van Thor, dat is gebaseerd op Noorse mythologie, is uitgegroeid tot een superstripheld. Soms gaat hij alleen te werk en soms opereert hij als lid van de Avengers, naast stripiconen als The Hulk, Iron Man en Captain America.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!