PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Victor Verkroost (Diablos1979)
Geplaatst op: 2 augustus 2010 om 16:35

Bron: CVG
English Translation   Tags: Xbox 360, Blu-ray, ruimtegebrek
ps3

Dvd Xbox 360 biedt te weinig ruimte

Nieuws | 2 augustus 2010 - Sony kreeg bij de release van de PS3 heel wat kritiek over het verwerken van een Blu-ray drive in de console, het zou overbodig zijn en het apparaat onnodig duur maken. Nu lijkt de keuze echter zijn vruchten af te werpen, steeds vaker klagen ontwikkelaars over de beperkte ruimte die ze hebben op een DVD.

Ruimtegebrek
De ontwikkelaars van Castlevania: Lords Of Shadow hebben Microsoft gevraagd ontwikkelaars te helpen om het ruimte "probleem" van de Xbox 360 te omzeilen. De 360-versie van het spel komt later dit jaar op 2 DVDs uit terwijl de PS3-versie op een enkele Blu-ray staat. Directeur van Mercury Steam, Dave Cox, vertelde aan Xbox World 360 dat ontwikkelaars steeds vaker moeite hebben om hun spellen op een enkele DVD te krijgen en dat dit in toekomst een groter probleem wordt voor Microsoft.

Quote:
Microsoft actually sent their tech guys to the studio to see the game and look at [how we're] compressing it, but they said: 'Okay, it's good. You're doing all you can. I think it's something Microsoft are going to experience more and more - that they need to help developers overcome the storage problem.


Installeren
Cox voegde toe dat ondanks de medewerking van Hideo Kojima (die een cutscene niet schuwt), het niet aan de cutscenes ligt dat het spel zo groot is. De langste scene is 14 minuten en dat is het eindfilmpje. Het spel is volgens Cox rond de 24 uur lang en kent veel variatie in de levels, er wordt maar weinig hergebruikt.
Quote:
They're pretty short. Our longest one is 14 minutes, which is the end sequence... The game's around 24 hours long and every level's different. We have so much variety and we re-use very little assets.
De 360-versie van het spel krijgt een installatie-optie, waarmee het geheel spel vanaf de tweede disc kan worden gespeeld.

Mercury Steam is trouwens niet de eerste ontwikkelaar die klaagt over ruimtegebrek. Een paar maanden geleden vertelde Lost Planet 2 producer Jun Takeuchi dat ze content moest verwijderen uit de 360-versie om het passend te krijgen op een DVD. Microsoft bazen Aaron Greenberg en Stephen McGill lieten trouwens weten dat de console geen medium nodig heeft met een grotere opslagcapaciteit.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Spanje
Opgericht in 2002