PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 15 april 2011 om 15:02
alg

Gamers minder waarschijnlijk naar universiteit

Nieuws | 15 april 2011 - Uit een nieuw onderzoek van de Oxford University blijkt dat tieners die dikwijls games spelen ten koste van andere activiteiten zoals lezen, minder waarschijnlijk naar een universiteit gaan. Dit meldt de Britse krant Guardian.

Studie
Het onderzoek werd gedaan met 17.000 mensen die geboren zijn in 1970. Er werd aangetoond dat het regelmatig spelen van games en geen andere activiteiten doen de kans om naar een universiteit te gaan van 24% naar 19% verlaagt bij jongens. Bij meisjes vindt een verschuiving plaats van 20% naar 14%.

Echter zei Mark Taylor, die het onderzoek leidde, dat het regelmatig spelen van games de kans van 16-jarigen om te eindigen met een professionele of leidinggevende job op de leeftijd van 33 jaar, niet doet afnemen.

Essentie
Bondig samengevat zouden buitenschoolse activiteiten gerelateerd met school, zoals lezen en spelen in een orkest, de kansen om naar een universiteit te gaan en op een meer prestigieuze loopbaan verhogen, maar niet die op een hoger salaris.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!