PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Levi de Vulder (Tekkenfanaat)
Geplaatst op: 15 december 2011 om 02:37
ps3

The Last of Us 'geen zombie game'

Nieuws | 15 december 2011 - Waar bij de eerste trailer meteen aan zombies werd gedacht is het ondertussen duidelijk dat dit niet aan de orde is. In The Last of Us draait het om een schimmel, Cordyceps om precies te zijn. Deze schimmel is heel gevaarlijk voor onder andere insecten, en Naughty Dog vroeg zich wat er zou gebeuren als ook mensen onder invloed van deze schimmel konden raken. De infectie van de mensheid en gemuteerden die eruit ontstonden zijn echter niet de focus van het verhaal, aldus VG247.

Relaties
The Last of Us focust zich voornamelijk op de relatie tussen Joel en Ellie, de schimmelinfectie van de mensheid dient als achtergrond voor het geheel. Neil Druckmann, de schrijver en creative director van The Last of Us, zegt bovendien dat men de monsters niet getoond had als het volledig om de monsters zou draaien.

Quote:
If the game was about the monsters, we would have not showed them. The story's not about them, so [we thought] let's get it out of the way.

Het veranderen van de industrie
Het ontwikkelingsteam achter The Last of Us wil met de titel de industrie veranderen, ze zijn van mening dat verhaalvertelling op dit moment niet goed genoeg is. Elke beslissing die het team maakt draait om de personages en het verhaal en men wilt dat je echt om de personages geeft. Met The Last of Us betreedt Naughty Dog een nieuw genre, een genre waar volgens Druckmann nog niemand de juiste snaar weet te raken. En dat is iets wat Naughty Dog wel wil gaan doen.

Quote:
In any other medium it's all about the characters. [We want you to] care so when horrible things happen you feel something. That's what Naughty Dog can bring to the genre and really own it: every decision we make is about the characters and their relationship. We approached this genre because we felt no-one is getting to the heart of it. [The Last of Us] tells you something about the human condition thats what you want to do as a storyteller.

The Last of Us moet eind 2012 of begin 2013, exclusief voor de PlayStation 3, verschijnen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Naughty Dog
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 14 juni 2013
Website: Officile website
Stats
Aantal keer in collectie: 4
Aantal keer in wenslijst: 9

gerelateerde media