PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 2 februari 2012 om 10:39


English Translation   Tags: thq, brian farrell
alg

240 ontslagen bij THQ, salaris CEO gehalveerd

Nieuws | 2 februari 2012 - THQ heeft bekend gemaakt dat het 240 medewerkers zal ontslaan in een poging om de financile positie van het bedrijf te verbeteren. Ook het salaris van de CEO van THQ, Brian Farrell zal verlaagd worden, hij verdient het komende jaar 50% minder.

240 ontslagen
Gisteren gingen er nog geruchten dat THQ 170 mensen zou ontslaan, maar dat zullen er dus 240 worden, zo blijkt uit documenten ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De ontslagen zullen geen invloed hebben op de ontwikkelstudio's van THQ, maar zullen vallen bij de ondersteunende onderdelen van het bedrijf. THQ reserveert in totaal 11 miljoen dollar om de kosten van de ontslagen op te vanger.

Salaris Brian Farrell
Het salaris van CEO Brian Farrell wordt per 13 februari voor een periode van 1 jaar gehalveerd. Farrell verdient hierdoor in het komende jaar $359.250 in plaats van $718.500. Ook de beloningen van een aantal andere directeuren van THQ worden teruggebracht.

Problemen bij THQ
De ontslagen zijn een reactie op de matige prestaties bij THQ. Recent gingen nog geruchten dat THQ de hele line-up voor 2014 had geannuleerd, wat het bedrijf daarna meteen ontkende. Ook wordt THQ momenteel bedreigd met verwijdering uit de NASDAQ-beurs, doordat de aandelenkoers te lang lager dan $1 staat. Door de problemen bij de uitgever is het voortbestaan van THQ onzeker, al is het bedrijf door de lage aandelenkoers wel een aantrekkelijke overnameprooi geworden voor andere uitgevers.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
THQ
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1989