PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 29 februari 2012 om 17:24

Bron: Kotaku
English Translation   Tags: neo geo, aero fighters 3
alg

Zeldzame Neo Geo-game brengt $30.000 op

Nieuws | 29 februari 2012 - Een exemplaar van de Neo Geo-game Aero Fighters 3 heeft iemand maar liefst 30 duizend dollar opgebracht, zo meldt Kotaku. Tot nog toe werd aangenomen dat deze game nooit uitgebracht was in de Verenigde Staten, maar blijkbaar bestaan er toch 3 zeldzame Amerikaanse exemplaren van Aero Fighters 3.

Exclusief
Michael DiCioccio, een hardcore Neo Geo-verzamelaar, ontdekte dat er wel degelijk enkele exemplaren van de Amerikaanse versie van de game bestaan, maar ze bleken echter ongelooflijk zeldzaam. Dit kwam hij te weten door een ex-medewerker van SNK USA, het bedrijf dat de console ontwikkeld heeft. Waarschijnlijk waren de games bedoeld als test en ze werden dan ook nooit op de markt gebracht. In de plaats daarvan werden ze 16 jaar lang opgeslagen. De man wist 2 van de 3 exemplaren te bemachtigen, sloeg erin om ze als authentiek te laten verifiren en verkocht er 1 voor minstens 30 duizend dollar.


Neo Geo
Deze console werd in 1990 door het Japanse bedrijf SNK uitgebracht en was haar tijd ver vooruit op gebied van geluid en graphics. De Neo Geo was te vinden in arcadehallen, maar kon ook aangekocht worden om thuis mee te gamen, al schrikte het hoge prijskaartje vele gamers af. Maar liefst $649,99 moest voor de console neergeteld worden bij haar lancering en een game kostte al snel $200.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!