PlayStation Only
nieuws
Game

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 19 maart 2012 om 19:48
ps3

Spector: 'Human Revolution had geest van Deus Ex'

Nieuws | 19 maart 2012 - Warren Spector, de man achter de originele Deus Ex, heeft voor het eerst gesproken over Deus Ex: Human Revolution tijdens een recent interview met GamesIndustry. De game werd dan wel een financieel succes voor ontwikkelaar Eidos Montreal en uitgever Square Enix, maar wat denkt de geestelijke vader van de serie over dit alles?

Goed en slecht
Spector vindt dat de ontwikkelaar er met Deus Ex: Human Revolution duidelijk in geslaagd is om de geest van de eerste game te behouden. De reboot van de serie kende namelijk net als de oorspronkelijke game een wereld waarin je zelf oordeelt wat goed en fout is, zonder dat de ontwikkelaar je in een bepaalde richting duwt.

Quote:
“It really captured the spirit of Deus Ex… It had a lot of the sort of gray of the original game where nothing is right and wrong – I really like that a lot. It made me feel like I was making decisions that revealed more about me than it did about my character, which I loved”

Mindere momenten
Toch was de game niet helemaal perfect voor Spector. Op bepaalde momenten zat hij namelijk tegen de TV te schreeuwen en vroeg hij zich af waarom de ontwikkelaar bepaalde dingen gedaan had. Dit had niets te maken met of het al dan niet juiste beslissingen van Eidos waren, maar wel met het feit dat die momenten niet helemaal strookten met zijn verwachtingen.

Quote:
“I screamed at the television as I played this game. I loved the game at the end of the day, but I screamed constantly because there were two, three, four things they did where I just said ‘Nooooo, why did you this? Noooo!’, and it wasn’t that it was right or wrong, it was different than what I expected.”

Deus Ex: Human Revolution
Deus Ex: Human Revolution speelt zich af in 2027, voor de gebeurtenissen van het eerste deel. Jij bent Adam Jensen, een bewaker in een onderzoekscentrum waar men met biomechanische augmentaties werkt. Wanneer op een dag het lab wordt aangevallen door speciale commando's die iedereen uitroeit, is het jouw taak om te overleven en natuurlijk te vechten. In de Gaming Only-review kreeg de game een 9/10.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Eidos Montreal
Uitgever: Eidos Interactive
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 26 augustus 2011
Stats
Aantal keer in collectie: 6
Aantal keer in wenslijst: 15

gerelateerde media