PlayStation Only
nieuws
Game

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 29 maart 2012 om 11:45
ps3

Assassin's Creed III bevatte scalperen

Nieuws | 29 maart 2012 - In een eerdere versie van Assassin's Creed III was het mogelijk om Britse soldaten te scalperen en gebruikte Connor een wapen dat leek op een harpoen. Uiteindelijk zijn beide geschrapt, het scalperen was te gruwelijk en de harpoen paste niet in de gameplay.

Niet scalperen
Destructoid omschrijft het scalperen als gruwelijk compleet met misselijkmakende geluidseffecten. Het ontwikkelteam was bang dat het te controversieel zou zijn en toen men er ook nog achter kwam dat slachtoffers regelmatig gescalpeerd werden terwijl ze nog leefden. Tijdens de presentatie van de game in Rotterdam werd ons ook verteld dat scalperen ooit in de game zat, een demo ervan was er echter niet.

Harpoen
Dan de harpoen, een 1ste versie van dit wapen gaf Connor de mogelijkheid om mensen van een afstandje naar zich toe te trekken. Dit vonden de ontwikkelaars te veel aanvoelen als 'Scorpion in Mortal Kombat' en dus werd het geschrapt. Wel zit er nu een rope-dart in de game, waarmee Connor bijvoorbeeld een tegenstander kan ophangen via een boomtak. Er werd echter wel bij gezegd dat het nog niet zeker was of het wapen in de game zou zitten.

Philadelphia
Naast New York, Boston en de Frontier zou Assassin's Creed III eigenlijk ook Philadelphia bevatten als speelbare stad. Doordat Philadelphia weinig hoogteverschil had, een te strak stratenplan had en hele lange rechte straten kun je er uiteindelijk niet freeroamen. Wel speelt de stad een rol in het verhaal.

Quote:
When we started out, Philly was one of the cities that we wanted to do. In the end, we decided against it, 'cause when we mocked it up as you know, being from Philly, it's an architecturally designed city, so it's on a grid. Which at first we thought would be cool the first city in AC to be designed on a grid and then you realize ... Well it's on a grid and it's flat, and the avenues are super large. So that's like three things that made us say it doesn't work in an open world.


Assassin's Creed III komt op 31 oktober uit voor de PlayStation 3 en Xbox, een PC en Wii U-versie volgen later. Lees ook de preview van de game of bekijk de allereerste trailer.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal Studios
Uitgever: Ubisoft
Meer info
Genre(s): Action
Adventure
Aantal spelers: -
Release: 31 oktober 2012
Website: Officile website
Stats
Aantal keer in collectie: 11
Aantal keer in wenslijst: 25

gerelateerde media