PlayStation Only
nieuws
Game

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 29 maart 2012 om 11:45
ps3

Assassin's Creed III bevatte scalperen

Nieuws | 29 maart 2012 - In een eerdere versie van Assassin's Creed III was het mogelijk om Britse soldaten te scalperen en gebruikte Connor een wapen dat leek op een harpoen. Uiteindelijk zijn beide geschrapt, het scalperen was te gruwelijk en de harpoen paste niet in de gameplay.

Niet scalperen
Destructoid omschrijft het scalperen als gruwelijk compleet met misselijkmakende geluidseffecten. Het ontwikkelteam was bang dat het te controversieel zou zijn en toen men er ook nog achter kwam dat slachtoffers regelmatig gescalpeerd werden terwijl ze nog leefden. Tijdens de presentatie van de game in Rotterdam werd ons ook verteld dat scalperen ooit in de game zat, een demo ervan was er echter niet.

Harpoen
Dan de harpoen, een 1ste versie van dit wapen gaf Connor de mogelijkheid om mensen van een afstandje naar zich toe te trekken. Dit vonden de ontwikkelaars te veel aanvoelen als 'Scorpion in Mortal Kombat' en dus werd het geschrapt. Wel zit er nu een rope-dart in de game, waarmee Connor bijvoorbeeld een tegenstander kan ophangen via een boomtak. Er werd echter wel bij gezegd dat het nog niet zeker was of het wapen in de game zou zitten.

Philadelphia
Naast New York, Boston en de Frontier zou Assassin's Creed III eigenlijk ook Philadelphia bevatten als speelbare stad. Doordat Philadelphia weinig hoogteverschil had, een te strak stratenplan had en hele lange rechte straten kun je er uiteindelijk niet freeroamen. Wel speelt de stad een rol in het verhaal.

Quote:
When we started out, Philly was one of the cities that we wanted to do. In the end, we decided against it, 'cause when we mocked it up as you know, being from Philly, it's an architecturally designed city, so it's on a grid. Which at first we thought would be cool the first city in AC to be designed on a grid and then you realize ... Well it's on a grid and it's flat, and the avenues are super large. So that's like three things that made us say it doesn't work in an open world.


Assassin's Creed III komt op 31 oktober uit voor de PlayStation 3 en Xbox, een PC en Wii U-versie volgen later. Lees ook de preview van de game of bekijk de allereerste trailer.

reacties
#362603  | 29 maart 2012 11:51 - koyomisan
Standaard avatar
Reacties: 247
In ieder geval is dit goed dat deze eruit is gehaald. Scalperen lijkt me niet echt iets wat een assasin zou doen, eerder stil geluidloos de vijand besluipen en ze in stealth neerhalen.
Anders zou het te veel op een free roaming Hack 'n Slash game lijken.
#362606  | 29 maart 2012 12:30 - jellejelle
Avatar van jellejelle
Reacties: 2.544
De indianen deden het vroeger en Connor heeft indianen bloed, dus kan het me ergens voorstellen, maar goed, het zou vrij onsmakelijk zijn geweest. Ik vond het dieren villen in RDR al zo ranzig klinken
#362607  | 29 maart 2012 12:41 - jormaster
Avatar van jormaster
Reacties: 762
En de outfit van Connor past natuurlijk wel in die tijd! Serieus oke het iconisch voor AC, maar toch hij moet toch niet opvallen of wat?
#362610  | 29 maart 2012 13:55 - Boyke
Avatar van Boyke
Reacties: 191
ewww dat scalperen vind ik ook nasty, ik zag het een keer in inglorious bastards! Niet mijn ding!


Ik blij dat ze dat eruit hebben gehaald!
#362615  | 29 maart 2012 15:30 - Magnolia
Avatar van Magnolia
Reacties: 1.277
Quote:
ewww dat scalperen vind ik ook nasty, ik zag het een keer in inglorious bastards! Niet mijn ding!


Ik blij dat ze dat eruit hebben gehaald!

Leuk detail: De persoon die gescalpeerd wordt in 'Inglourious Basterds' was een dummy van Quentin Tarantino, de regisseur van de film.

Maar goed, het zou inderdaad bij het beeld van de Amerikaanse Revolutie passen, maar of het nou goed bij de mensen (lees: preutse Amerikanen) zou vallen, daar valt nog over te twisten.
#362618  | 29 maart 2012 16:47 - lyingdutchman
Standaard avatar
Reacties: 343
Haha ik scalpeerde er vrolijk op los in Gun. Goeie ouwe tijd...

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal Studios
Uitgever: Ubisoft
Meer info
Genre(s): Action
Adventure
Aantal spelers: -
Release: 31 oktober 2012
Website: Officile website
Stats
Aantal keer in collectie: 11
Aantal keer in wenslijst: 25

gerelateerde media