PlayStation Only
nieuws
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 25 april 2012 om 18:19


English Translation   Tags: EKGaming
alg

Retailer geeft uitgevers deel tweedehandsverkopen

Nieuws | 25 april 2012 - Een nieuwe Amerikaanse online retailer, EKGaming, gaat een deel van de opbrengst van tweedehandsgames delen met de uitgevers ervan. Het gaat om 10% van de verkoopprijs. Dat is echter niet alles, want daarnaast belooft de webshop dat de prijzen van tweedehandsgames 20% tot 30% lager zullen liggen dan die van de concurrenten. De retailer kan zich dit veroorloven omdat het geen fysieke winkel heeft en op die manier geld bespaart.

Motief
De reden voor dit concept, zo legt EKG uit, is dat de verkoop van tweedehandsgames ervoor heeft gezorgd dat online passes, DLC en digital-only verkopen steeds populairder worden. Zo worden de gamers natuurlijk benadeeld en dat wil de retailer nu net voorkomen. Het teruggeven van geld aan de uitgevers zou een gezonde levenscirkel creren tussen de winkel en uitgevers. De CEO van het bedrijf, Mike Kennedy, voegde hieraan toe dat gamers hier uiteindelijk van zullen profiteren. Uitgevers zouden in de toekomst namelijk meer geneigd zijn om risico's te nemen als het gaat om innovatieve ideen voor games tijdens de ontwikkeling als ze iets terugkrijgen van de tweedehandsmarkt.

Quote:
"Publishers are spending record amounts of cash on new game development,"

"This increase in dev costs is steering them in directions that don't necessarily jive with gamers, causing them to take less risks on new and potentially exciting IP's or game mechanics and sticking with tried and true properties that are more of a guarantee.

"We want to share our used game revenue with them so they can continue investing in new gaming experiences without worrying about the negative effects used games could be having on their operation(s)."

reacties

Bericht niet gevonden.