review
Game

Auteur: Jordan van Andel (jormaster)
Geplaatst op: 5 maart 2013 om 09:00


English Translation 

Metal Gear Rising: Revengeance

Review | 5 maart 2013 - Metal Gear is terug! Alleen dit keer niet met de vertrouwde Big Boss of Solid Snake, maar met een ander bekend gezicht uit de serie in de hoofdrol: Raiden. In Metal Gear Rising: Revengeance ben jij namelijk de cyborg ninja die alles met een simpele zwaardslag breekt of doormidden snijdt. En geloof me, dat voelt goed. Dat voelt heel goed.

Ik kan me de cutscene uit Metal Gear Solid 4, waarin Raiden tegen Vamp vecht, nog al te goed herinneren. De ninja deed bijna onmogelijke trucjes tegen de bijna onverwoestbare Vamp en pakte ook nog even wat tweebenige Gekko's mee. In de cutscene zag het er allemaal zo vet uit, dat ik het gewoon jammer vond dat het enkel een cutscene was. Ik wilde de ninja spelen die voor niets bang is en de eerder genoemde trucjes uitvoert alsof hij met ze geboren is. Mijn wensen zijn in vervulling gegaan met de komst van Metal Gear Rising: Revengeance. En de game stelt alles behalve teleur.


Less talking, more fighting
Waar Metal Gear naast zijn eigen sfeer en feel, ook aanwezig in deze game, nog meer om bekendstaat zijn de lange cutscenes. Soms keek je vaker naar Solid Snake die aan het lullen was, dan dat je hem daadwerkelijk bestuurde. Niet dat ik dat erg vond, maar bij Metal Gear Rising zou het niet zo passen en dat wist Platinum Games, de ontwikkelaar van onder andere MadWorld, Bayonetta en Vanquish, maar al te goed. Het verhaal in Rising is meer een goede reden om er eens flink op los te hakken. De Patriots zijn weg en daarom is er vrede in Amerika. Alleen niet iedereen is blij met deze vrede. Geen oorlog betekent namelijk geen omzet voor de wapenindustrie, dus moet er maar weer een nieuwe oorlog uitbreken vinden de slechteriken in het verhaal. Toch blijkt er iets meer aan de hand...

Het verhaal is zeker niet storend. Op momenten zelfs best vermakelijk eigenlijk. Vooral de delen waar je Raiden persoonlijk beter leert kennen. Deze stukjes helpen mee aan het creëren van een band met de wrede cyborg ninja. Maar zoals ik al zei is het verhaal niet de reden om door te spelen. Nee, dat is de gameplay. En man, wat is dat zwaardvechten bruut zeg.

Easy to learn, difficult to master
Het bovenstaande kopje vat de gameplay in het kort samen; het is gemakkelijk te leren, maar het duurt lang voordat je het echt helemaal onder de knie hebt. Raiden beschikt over de bekende lichte en zware aanvallen, beide onder een knop te vinden, en kent ook een Ninja Run. Wanneer je de knop voor de Ninja Run ingedrukt houdt rent Raiden sneller en klimt hij automatisch over obstakels. De ninjamodus brengt de nodige snelheid naar de game en laat je je ook echt veel meer voelen als die super badass cyborg ninja die iedereen in mootjes hakt. Dat in mootjes hakken doe je overigens via de zogenoemde Blade Mode. Wanneer je deze activeert zoom je in tot je de rug van de ninja van erg dichtbij ziet en dan kun je los. Met de verschillende aanvalsknoppen snij je elke vijand in 10, 30, 100 of zelf duizenden stukjes. Een leuk extraatje is dat je rechtsonder kunt zien in hoeveel mootjes je je vijand hebt gehakt.


Natuurlijk kun je niet elke vijand bij ontmoeting al meteen in 1000 stukjes serveren. Nee, je moet ze eerst verzwakken. Naarmate je meer schade aanricht zullen lichaamsdelen van de tegenstander blauw kleuren en dan weet je wat je te doen staat. Ook vult er een 'fuel cell'-balkje, die zich onder je levensbalk bevindt. Wanneer deze vol is kun je ook los. Dit zijn een beetje de basics van Metal Gear Rising: Revengeance, maar het gaat allemaal nog veel dieper en daar wordt het leuk. Om maar een voorbeeld te noemen: elke vijand heeft een kern in zich. Wanneer je ze open hakt zie je een vierkantje waar deze kern zich schuilhoudt. Snij je precies op dat punt, dan komt het 'blauwe wurmpje' vrij, absorbeert Raiden zijn kracht en krijgt hij al zijn leven weer terug. Je wordt dus beloond voor het op de juiste manier gebruiken van Blade Mode en het beter worden in de game.

Na elk gevecht krijg je bovendien een rank. De snelheid, het aantal kills en de aangerichte schade worden meegenomen in deze ranking. Wil je echter een S-rank krijgen, dan zul je alles uit de kast moeten halen. Een S-rank houdt namelijk in dat je zelf geen schade oploopt gedurende het hele gevecht. Het blokken van aanvallen is hiervoor vereist en dat is moeilijker dan het lijkt. In Rising: Revengeance heb je geen knop waarmee je kunt blokken. Het blokkeren van aanvallen doe je op een ingewikkeldere manier: elke keer wanneer een vijand een aanval doet zie je een rode gloed. Als jij dan vervolgens een lichte aanval doet in de richting van die de vijand, blokkeer je zijn aanval. En dat is moeilijk, heel erg moeilijk. Dit zul je absoluut moeten oefenen.

Master the game
Je kunt vrij ver in de game komen zonder ook maar één aanval geblokkeerd te hebben, maar met vrij ver haal je het einde van de game niet. Nee, tegen het einde zul je het echt onder de knie moeten krijgen. Gelukkig kun je terug naar voorgaande stukken in de game. Deze stukken zijn allemaal opgedeeld in losse hoofdstukken die je kunt herspelen wanneer je maar wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook wat meer Battle Points vergaren om Raiden nog meer aan te passen en nieuwe skills te leren of hem een beter gevulde levensbalk te geven. Je kun ook nieuwe Virtual Reality-missies vrijspelen, die allemaal een speciale uitdaging met zich meebrengen. Dit hele terugkeren naar oudere hoofdstukken is een heel goed systeem als je even vast zit en helpt om beter te worden in de game. De gemiddelde gamer zal wel een paar keer vast komen te zitten, zelfs op de normale moeilijkheidsgraad. Maar de kick die je krijgt als je dan eindelijk die baas verslagen hebt omdat je de game steeds meer doorkrijgt is het helemaal waard.


Bazen
Metal Gear schittert altijd als het op bazen aankomt en Rising: Revengeance is daar geen uitzondering op. De beste momenten zijn de bossfights waarmee je gedurende de game in aanraking komt. De altijd epische introductie die de spanning tussen Raiden en zijn tegenstander opbouwt en de dan opeens knallende hard rock-muziek wanneer je van cutscene naar de gameplay gaat. Het helpt allemaal zo erg mee aan het epische gehalte van de game en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende baasgevechten zelf, die ook allemaal erg memorabel zijn. Je zult het opnemen tegen verschillende machines, maar ook tegen cyborgs als Raiden zelf. De variatie is perfect en elke baas, op de machines na dan, heeft een eigen karakter terwijl je ze niet eens door en door leert kennen. Dit maakt de gevechten veel persoonlijker en omdat je zo erg in de game zit wil je niet stoppen totdat de bazen hun zelfverzekerde praatjes alleen nog maar aan Satan in de hel kunnen vertellen.

Snelheid
De variatie is trouwens in de gehele game aanwezig. Het ene moment ben je een vijand een letterlijk kopje kleiner aan het maken en op het andere moment probeer je langs ze te sneaken in een, voor de Metal Gear-fans bekende, kartonnen doos. Wanneer vijanden je zien hoef je niet opnieuw te beginnen, maar moet je ze simpelweg verslaan om verder te kunnen, wat soms lastig wordt omdat je tegenstanders vaak om back-up vragen. Snelheid is overigens absoluut een sleutelwoord binnen Metal Gear Rising. Naast de snelle gameplay zelf zijn ook de laadtijden erg kort; je bent binnen een fractie van een seconde door de menu's heen en wanneer je doodgaat sta je binnen een paar seconden weer tegenover diezelfde baas. Het tempo blijft hierdoor hoog en verleidt je om lekker te blijven spelen. De enige keer dat je stopt met spelen is omdat je écht nodig weg moet of omdat je de game hebt uitgespeeld, wat na 5 uur het geval kan zijn als je een doorgewinterde hack-and-slash-fanaat bent.

plus- en minpunten
Raiden is een badass cyborg ninja
Diepe gameplay
Memorabele bossfights
Hoog tempo gedurende de hele game
Het epische gehalte is hoog
Aan de korte kant
Conclusie
Totaal score: 9 Metal Gear Rising: Revengeance plaatst je in de schoenen van de badass cyborg ninja Raiden en laat je alles op je pad kort en klein maken. Dit gebeurt aan de hand van gameplay die het label 'easy to learn, hard to master' draagt. Het blokkeren van vijanden is namelijk essentieel in de game en dat gebeurt niet door simpelweg op een knop te drukken, maar door de aanvalspatronen van tegenstanders te leren en op het juiste moment een slag in de goede richting te geven. Dit is vooral noodzakelijk bij de verschillende eindbazen die je tegenkomt. De bazen zorgen niet alleen voor memorabele gevechten, maar testen ook je skills en je zult dus echt goed moeten worden in de game om ze te verslaan. Gelukkig kun je gemakkelijk andere delen uit het spel opnieuw spelen om de game steeds beter onder de knie te krijgen. Dit maakt de speelduur van de game ook wat langer, want de echte hack-and-slash-fans zullen de game in een uur of 5 kunnen uitspelen. Maar je krijgt gedurende deze 5 uur wel te maken met een game die vanaf de eerste seconde het tempo hoog houdt, weet te variëren en je constant verleidt om verder te spelen.
9
reacties
#369973  | 5 maart 2013 11:08 - MeganiX
Avatar van MeganiX
Reacties: 3.184
Een game die je in 5 uur zonder veel inspanning kan uitspelen verdient niet een hoog cijfer, sorry.
Het hoog tempo argument gaat er bij mij niet in. Een onlineaspect had nog iets kunnen doen maar zelfs dat is er niet.
Full retail prijs, meer dan 10 euro per uur... hell no.
#369975  | 5 maart 2013 11:39 - victorace33
Avatar van victorace33
Reacties: 58
Quote:
Een game die je in 5 uur zonder veel inspanning kan uitspelen verdient niet een hoog cijfer, sorry.
Het hoog tempo argument gaat er bij mij niet in. Een onlineaspect had nog iets kunnen doen maar zelfs dat is er niet. Full retail prijs, meer dan 10 euro per uur... hell no.
Oke je kan 5 uur kort vinden, maar no way dat een multiplayer het spel beter had gemaakt.Zouden ze dat doen werken ze zichzelf de afgrond in want ik zie niet in hoe je een interesante multiplayer kan maken met dit spel die ook echt het gevoel geeft dat het iets toevoegd.En ik denk als ze het spel veel langer hadden gemaakt dat het eentonig zou worden, maar dat is mijn mening maar.
#369977  | 5 maart 2013 12:47 - lafaer
Standaard avatar
Reacties: 1.108
Ben het niet altijd met je eens Meganix, maar nu compleet wel. Sorry, maar een 5 uur game een 9 geven? Beetje apart. Maar goed, review is een mening, maar ik kan er dus redelijk van uit gaan dat mocht er een game uitkomen die langer is, en even goed. Dus gelijk een 10 krijgt zonder enig probleem.
#369978  | 5 maart 2013 13:03 - MeganiX
Avatar van MeganiX
Reacties: 3.184
Quote:
Quote:
Een game die je in 5 uur zonder veel inspanning kan uitspelen verdient niet een hoog cijfer, sorry.
Het hoog tempo argument gaat er bij mij niet in. Een onlineaspect had nog iets kunnen doen maar zelfs dat is er niet. Full retail prijs, meer dan 10 euro per uur... hell no.
Oke je kan 5 uur kort vinden, maar no way dat een multiplayer het spel beter had gemaakt.Zouden ze dat doen werken ze zichzelf de afgrond in want ik zie niet in hoe je een interesante multiplayer kan maken met dit spel die ook echt het gevoel geeft dat het iets toevoegd.En ik denk als ze het spel veel langer hadden gemaakt dat het eentonig zou worden, maar dat is mijn mening maar.

Een online/offline-coop was bv perfect geweest, helemaal wanneer dit een op zichzelf staande story zou hebben. Een challenge arena, ik noem maar iets...
Een standaard competitieve 13 in een dozijn MP vraag ik ook niet om, maar je kan wel degelijk vele kanten op om deze erbarmelijke speelduur te verlengen en daarbij de full ! retailprijs te rectificeren.

Wat dit betreft kunnen vele aziatische ontwikkelaars een hoop opsteken vd de Westerse. Dit is een dure demo met een mooi jasje...
#369979  | 5 maart 2013 13:20 - Magnolia
Avatar van Magnolia
Reacties: 1.174
Quote:
Een online/offline-coop was bv perfect geweest, helemaal wanneer dit een op zichzelf staande story zou hebben. Een challenge arena, ik noem maar iets...
Een standaard competitieve 13 in een dozijn MP vraag ik ook niet om, maar je kan wel degelijk vele kanten op om deze erbarmelijke speelduur te verlengen en daarbij de full ! retailprijs te rectificeren.Wat dit betreft kunnen vele aziatische ontwikkelaars een hoop opsteken vd de Westerse. Dit is een dure demo met een mooi jasje...
Kwantiteit =/= kwaliteit. Daarnaast is een game als Metal Gear Rising niet één die je eenmaal een keer speelt en dan weer de kast instopt à la Batman: Arkham City of Far Cry 3, het gaat om het perfectioneren van je techniek, de game op hoogste moeilijkheidsgraad uitspelen en die ene eindbaas helemaal de grond in te stampen. Ten slotte heeft Rising ook de VR-missions die de speeltijd aanzienlijk kunnen verlengen. Westerse en Japanse devs hebben gewoon een hele andere kijk op het ontwikkelen van een game en dat vind ik helemaal niet erg.

De gemiddelde gamer zal hier inderdaad niet meer dan 5-10 uur uit kunnen halen. De die-hard actie/Platinum-fan haalt uit Rising makkelijk 30-40 uur. Ik wil niet eens weten hoeveel tijd ik ondertussen in Vanquish heb gepompt.

Metal Gear Rising is GoTY 2013, samen met BioShock Infinite.
#369980  | 5 maart 2013 13:30 - MeganiX
Avatar van MeganiX
Reacties: 3.184
Ook het kunstmatig speelduur verlengen met de game zelf 1700x herhalen 'om je skills' te verbeteren gaat er bij mij niet in.
Komop zeg.. het is geen 1992 game-era meer.

5 uur = No-Go, iig niet fullprice. Een schappelijke max 25 euro was prima geweest.
Kwaliteit/kwantiteit is ook onzin, kheb vele games gespeeld die 10x zoveel speelduur hadden en daarbij kwalitatief ook beter waren.
#369981  | 5 maart 2013 13:42 - lafaer
Standaard avatar
Reacties: 1.108
Zucht.. wat een kansloze discussie, 30-40 uur wordt lang genoemd, en het wordt hard bevochten dat 5 uur gametijd alsnog 60 euro waard is. Zucht.. wat is er met de gamers gebeurd.
#369982  | 5 maart 2013 14:07 - Magnolia
Avatar van Magnolia
Reacties: 1.174
Quote:
Ook het kunstmatig speelduur verlengen met de game zelf 1700x herhalen 'om je skills' te verbeteren gaat er bij mij niet in.
Komop zeg.. het is geen 1992 game-era meer.5 uur = No-Go, iig niet fullprice. Een schappelijke max 25 euro was prima geweest.Kwaliteit/kwantiteit is ook onzin, kheb vele games gespeeld die 10x zoveel speelduur hadden en daarbij kwalitatief ook beter waren.
Wat is er kunstmatig aan het spelen van een game die je leuk vindt? Hoe vaak heb je Demon's Souls tot nu wel niet uitgespeeld, is dat dan ook kunstmatig verlengen, simpelweg omdat de gameplay zich daarvoor leent? Daarnaast zeg je nogmaals dat het er niet bij jou in gaat. Prima, je vind het genre niks, godzijdank bestaat er iets als verschillende smaken, toch?

Het is echt niet zo omdat Rising nu een (verdiende) hoge score heeft gekregen dat alle devs nu in één keer alleen nog maar games van 5 uur gaan maken. Ik speel liever een game van 5 uur voor de volle prijs die mij meerdere keren van begin tot eind eindeloos weet te vermaken dan een gemiddelde game van 30 euro waar ik mij na 50-60 uur en één playthrough stierlijk mee verveel. Verschillende gamers, verschillende smaken en die trekken dus verschillende waardes uit de games die ze kopen en de prijs die daarbij hoort.
#369983  | 5 maart 2013 14:41 - lafaer
Standaard avatar
Reacties: 1.108

Het is echt niet zo omdat Rising nu een (verdiende) hoge score heeft gekregen dat alle devs nu in één keer alleen nog maar games van 5 uur gaan maken.
Want MGR is echt de eerste daarin toch? Nee, het is al jaren aan de gang dat games korter en korter worden. En sorry, "Beter worden" is een reden om opnieuw te spelen? Dat is dus hetzelfde als met Arkham Asylum/City dan, of Facry 3, alle 3 deze games hebben een stuk meer speelduur dan 5 uur, en hebben redenen! om opnieuw te spelen. MGR totaal niet, ja omdat je beter bent en het dus "leuker" kan zijn.
#369985  | 5 maart 2013 15:34 - jormaster
Avatar van jormaster
Reacties: 762
Wat ook vele van jullie vergeten is dat ik zeg dat de hardcore hack and slash-fanaten de game in 5 uur uit zullen spelen. De gemiddelde gamer zal zeker wel vaak dood gaan bij bepaalde bazen die gewoon best pittig kunnen zijn. Daarnaast zijn er nog VR missies te unlocken en uit te spelen en de game dus op een hogere moeilijkheidsgraad.

Daarnaast gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar een kort maar epische ervaring dan een lang en 'normale' ervaring.
#369986  | 5 maart 2013 16:04 - lafaer
Standaard avatar
Reacties: 1.108
Dus we kunnen ervanuit gaan dat een game die een epische ervaring biedt die langer is, een 10 krijgt. Zo simpel is het.
#369987  | 5 maart 2013 16:15 - MeganiX
Avatar van MeganiX
Reacties: 3.184
Quote:
Quote:
Ook het kunstmatig speelduur verlengen met de game zelf 1700x herhalen 'om je skills' te verbeteren gaat er bij mij niet in.
Komop zeg.. het is geen 1992 game-era meer.5 uur = No-Go, iig niet fullprice. Een schappelijke max 25 euro was prima geweest.Kwaliteit/kwantiteit is ook onzin, kheb vele games gespeeld die 10x zoveel speelduur hadden en daarbij kwalitatief ook beter waren.
Wat is er kunstmatig aan het spelen van een game die je leuk vindt? Hoe vaak heb je Demon's Souls tot nu wel niet uitgespeeld, is dat dan ook kunstmatig verlengen, simpelweg omdat de gameplay zich daarvoor leent? Daarnaast zeg je nogmaals dat het er niet bij jou in gaat. Prima, je vind het genre niks, godzijdank bestaat er iets als verschillende smaken, toch? Het is echt niet zo omdat Rising nu een (verdiende) hoge score heeft gekregen dat alle devs nu in één keer alleen nog maar games van 5 uur gaan maken. Ik speel liever een game van 5 uur voor de volle prijs die mij meerdere keren van begin tot eind eindeloos weet te vermaken dan een gemiddelde game van 30 euro waar ik mij na 50-60 uur en één playthrough stierlijk mee verveel. Verschillende gamers, verschillende smaken en die trekken dus verschillende waardes uit de games die ze kopen en de prijs die daarbij hoort.

Een Demon's Souls vergelijking, echt waar? Een game die niet uitgespeeld kan worden, dat is nog het fantastische eraan. Verschillende playthroughs zijn mogelijk die allen op een manier gespeeld kunnen worden dat je dingen te zien/doen krijgt die je in een voorgaande playthrough nooit hebt gezien, een uniek onlineaspect daarbij.Dit is precies juist hoe het moet!

Dit heeft niets met smaak te maken, heb nooit gezegd dat ik H/S niks vind.
Wanneer deze game dus 1 uur had geduurd ook jou ook had bekoord dan had je dat ook prima gevonden? Dan krijg je vragen, wat is kort?, is 1 uur/5 uur kort?

Heb het al vaker geroepen, er moet een organisatie komen die games(voor release) gaan testen op verschillende vlakken oa op speelduur(en meer zaken ivm sequels en in hoe verre deze iets anders brengen dan voorganger etc). Zij kunnen dat bepalen in wat voor prijscategorie een game max mag zitten en wanneer een developer daar niet tevreden mee is? Back to the drawingboard...
Developers gaan weer meer moeite steken in hun games, vaker verfrissende games. Eigenlijk gewoon een kwaliteitsgarantie en geen oplichterij meer.
#369995  | 5 maart 2013 20:59 - billie91
Avatar van billie91
Reacties: 3.038
Mensen, 5 a 6 uur is voor een beetje gamer te kort. Ik kan me voor een deel met de review vinden en een ijzersterke gameplay kan veel goed maken maar speelduur moet gewoonweg langer zijn dan 5 a 6 uur, punt. Je maakt jezelf als ontwikkelaar belachelijk door dit soort games zo kort te houden. Ik leg ongeveer 60 euro nee en dan verwacht ik wel een game waar ik langer dan 6 uur mee bezig ben. Ik zou me zeker bekocht voelen als mij dit zou overkomen. Het valt dus bijna niet goed te praten.
#369996  | 5 maart 2013 21:01 - Bonecrusher1973
Avatar van Bonecrusher1973
Reacties: 2.425
Lekker zo'n game die je snel uit hebt en keer op keer kan spelen, daar zijn dit soort spelen voor, net zoals Final Fight vroeger, totdat je hem met 1 gulden kon uitspelen
Dit soort games moeten ook geen 30 uur duren, dan wordt het berensaai, net zoals Uncharted...

God of War voor de PS2 kan je ook binnen 5 uur uitspelen, en een level van Pac Man in 30 seconden, tijd is relatief in games, het gaat om de tijd die je erin kan en wil steken. Zo zijn er games die ik keer op keer op keer kan spelen, gewoon ff 2 avondjes nog een keertje uitspelen, dat gaat wel perfect bij games met een duidelijk time arc, als spelen meteen een queste van 50 uur zijn begin ik er nooit meer voor een 2de keer, echt geen zin in...

En dan heb je nog de game timer versus de realtime timer, vaak heb je 10 uur gespeeld en staat de gametimer pas 3 uur door retry's, dit zie je heel vaak bij dit soort Jap games die de score voor de tijd bijhouden, die tellen vaak echt alleen maar de pure gametime.

Niemand speelt dit spel de eerste keer in 5 uurtjes uit, niemand...
#369998  | 6 maart 2013 00:30 - Shorty_NE
Avatar van Shorty_NE
Reacties: 198
Hmmm, dus als ik het goed begrijp duurt jullie nutteloze discussie langer dan deze game van 60 euro??


yeahhh I said it..
#370000  | 6 maart 2013 01:05 - MeganiX
Avatar van MeganiX
Reacties: 3.184
Quote:
Hmmm, dus als ik het goed begrijp duurt jullie nutteloze discussie langer dan deze game van 60 euro??


yeahhh I said it..

Sterker nog, je had de 'game' zelfs al bijna 3x uit kunnen spelen...
#370003  | 6 maart 2013 03:53 - mestreech
Avatar van mestreech
Reacties: 85
Bonecrusher troll, Uncharted saai?..Ik weet dat je het er alleen maar zet om een reactie uit te lokken en ik vind het jammer dat ik me niet kan inhouden en diegene ben wat erop moet reageren, maar het is niet anders.
Maar de speeltijd van een gemiddelde gsm game is 5 uur, dit is gewoon belachelijk, niet eens zo voor het geld, binnen 5 uur klaar zijn met een game kan niet echt voldoening geven.
#370006  | 6 maart 2013 09:22 - lafaer
Standaard avatar
Reacties: 1.108
Mestreech, mee eens. Als je zelf zegt dat een 5 uur game automatisch meer episch is dan een langere game. (laat ik het quoten: "aarnaast gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar een kort maar epische ervaring dan een lang en 'normale' ervaring. " Dan ben je gewoon niet meer serieus te nemen als Reviewer. Er zijn genoeg games die langer zijn dan dit, en beter zijn. Maar hey, die krijgen hier gemiddeld een 7 of 8. Beetje hypocriet, of wordt er qua cijfers wat gehandeld met de publishers? Dat laatste zou me allang niks meer verbazen.
#370007  | 6 maart 2013 09:42 - Adhdreej
Avatar van Adhdreej
Reacties: 194
Quote:
Mestreech, mee eens. Als je zelf zegt dat een 5 uur game automatisch meer episch is dan een langere game. (laat ik het quoten: "aarnaast gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar een kort maar epische ervaring dan een lang en 'normale' ervaring. " Dan ben je gewoon niet meer serieus te nemen als Reviewer. Er zijn genoeg games die langer zijn dan dit, en beter zijn. Maar hey, die krijgen hier gemiddeld een 7 of 8. Beetje hypocriet, of wordt er qua cijfers wat gehandeld met de publishers? Dat laatste zou me allang niks meer verbazen.

Je laatste uitspraak zal ik stellig moeten tegenspreken. Dat je het niet eens bent met de reviewer, dat kan. Hij probeert een zo´n objectief mogelijke weergave en ervaring te delen met de lezers. Daar zit zijn eigen mening in verwerkt, dus je hoeft het niet met hem eens te zijn. Hij onderbouwt zijn mening. Om dan direct te denken aan dealtjes met publishers, absoluut onjuist en te vroeg uitgesproken. Wij proberen zo objectief mogelijk te blijven, anders belazeren we niet alleen onszelf, maar vooral jullie. Wij reviewen de games voor onze lezers, wij schrijven voor onze lezers en wij delen met onze lezers, die willen wij niet belazeren.
#370008  | 6 maart 2013 09:47 - Magnolia
Avatar van Magnolia
Reacties: 1.174
Quote:
Mestreech, mee eens. Als je zelf zegt dat een 5 uur game automatisch meer episch is dan een langere game. (laat ik het quoten: "aarnaast gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar een kort maar epische ervaring dan een lang en 'normale' ervaring. " Dan ben je gewoon niet meer serieus te nemen als Reviewer. Er zijn genoeg games die langer zijn dan dit, en beter zijn. Maar hey, die krijgen hier gemiddeld een 7 of 8. Beetje hypocriet, of wordt er qua cijfers wat gehandeld met de publishers? Dat laatste zou me allang niks meer verbazen.

Dan zeg ik: meld je aan bij GO en ga zelf lekker reviews schrijven.

Quote:
Bonecrusher troll, Uncharted saai?..Ik weet dat je het er alleen maar zet om een reactie uit te lokken en ik vind het jammer dat ik me niet kan inhouden en diegene ben wat erop moet reageren, maar het is niet anders.
Maar de speeltijd van een gemiddelde gsm game is 5 uur, dit is gewoon belachelijk, niet eens zo voor het geld, binnen 5 uur klaar zijn met een game kan niet echt voldoening geven.

Zeker Uncharted 3 nog niet gespeeld?

Quote:
Hmmm, dus als ik het goed begrijp duurt jullie nutteloze discussie langer dan deze game van 60 euro??


yeahhh I said it..


Want een discussie houden over je hobby is... nutteloos?

Quote:
Mensen, 5 a 6 uur is voor een beetje gamer te kort. Ik kan me voor een deel met de review vinden en een ijzersterke gameplay kan veel goed maken maar speelduur moet gewoonweg langer zijn dan 5 a 6 uur, punt. Je maakt jezelf als ontwikkelaar belachelijk door dit soort games zo kort te houden. Ik leg ongeveer 60 euro nee en dan verwacht ik wel een game waar ik langer dan 6 uur mee bezig ben. Ik zou me zeker bekocht voelen als mij dit zou overkomen. Het valt dus bijna niet goed te praten.

Leer lezen, de speelduur ís langer dan 5-6 uur.

Quote:
Een Demon's Souls vergelijking, echt waar? Een game die niet uitgespeeld kan worden, dat is nog het fantastische eraan. Verschillende playthroughs zijn mogelijk die allen op een manier gespeeld kunnen worden dat je dingen te zien/doen krijgt die je in een voorgaande playthrough nooit hebt gezien, een uniek onlineaspect daarbij.Dit is precies juist hoe het moet!Dit heeft niets met smaak te maken, heb nooit gezegd dat ik H/S niks vind.Wanneer deze game dus 1 uur had geduurd ook jou ook had bekoord dan had je dat ook prima gevonden? Dan krijg je vragen, wat is kort?, is 1 uur/5 uur kort?Heb het al vaker geroepen, er moet een organisatie komen die games(voor release) gaan testen op verschillende vlakken oa op speelduur(en meer zaken ivm sequels en in hoe verre deze iets anders brengen dan voorganger etc). Zij kunnen dat bepalen in wat voor prijscategorie een game max mag zitten en wanneer een developer daar niet tevreden mee is? Back to the drawingboard...Developers gaan weer meer moeite steken in hun games, vaker verfrissende games. Eigenlijk gewoon een kwaliteitsgarantie en geen oplichterij meer.


Er zit toch een begin en een eind aan Demon's Souls? Anyway, je mist m'n punt. Ik doelde meer op de replaywaarde die Demon's Souls en Rising hebben in de kern van de gameplay, niet op de mechanieken en de wereld die daar om heen zijn gebouwd.

Dan kun je dan wel heel leuk zo'n bedrijf gaan opzetten, maar dat is dan ook het hele punt:
Quote:
Verschillende gamers, verschillende smaken en die trekken dus verschillende waardes uit de games die ze kopen en de prijs die daarbij hoort.
Ik als speler trek meer waarde uit een game van 5-6 uur die ik meerdere keren uitspeel dan een game van 50-60 uur die ik nooit uitspeel omdat ik op de helft al verveeld ben. Jij als speler haalt dan misschien meer waarde uit een game die men maar één keer uitspeelt, maar dan ook gelijk 50-60 uur duurt. Waarde en de prijs die daarbij horen zijn subjectief, net als reviews, en is dus voor iedere speler anders.

Quote:

Het is echt niet zo omdat Rising nu een (verdiende) hoge score heeft gekregen dat alle devs nu in één keer alleen nog maar games van 5 uur gaan maken.
Want MGR is echt de eerste daarin toch? Nee, het is al jaren aan de gang dat games korter en korter worden. En sorry, "Beter worden" is een reden om opnieuw te spelen? Dat is dus hetzelfde als met Arkham Asylum/City dan, of Facry 3, alle 3 deze games hebben een stuk meer speelduur dan 5 uur, en hebben redenen! om opnieuw te spelen. MGR totaal niet, ja omdat je beter bent en het dus "leuker" kan zijn.
Dus de enige manier waarop jij een game verder kan spelen is als er een objective marker op je mini-map staat en dat je je laat vertellen wat je moet doen? Fuck, wat sneu.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
1 2 >
game info
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Konami
Meer info
Genre(s): Hack & Slash
Action
Aantal spelers: -
Release: 21 februari 2013
Stats
Aantal keer in collectie: 3
Aantal keer in wenslijst: 18

gerelateerde media