PlayStation Only
special
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Lars Cornelis (KingOfTheHill)
Geplaatst op: 11 december 2011 om 12:00


English Translation   Tags: Geen tags
alg

Nader Nieuws: Nieuw buitenspel en omkoping in FIFA 13

Special - Column | 11 december 2011 - De buitenspelregel in FIFA 13 zal worden aangepast. Dat maakt EA dit weekend bekend. Afgelopen week bleek op de Europese voetbalvelden dat wanneer een speler een wit shirt met een brede, rode baan over het midden draagt, hij een aantal meter eerder ‘buitenspel’ staat dan een speler die een ander shirt draagt. EA gaat dus mee met deze verandering in de spelregels.

“We proberen FIFA ieder jaar weer realistischer te maken. Vanzelfsprekend passen we dan ook de buitenspelregel aan wanneer nodig.” laat een woordvoerder namens EA weten. “Vorig jaar hadden we de Impact Engine voor realistische blessures, dit jaar de nieuwe buitenspelregel voor realistische arbitrale dwalingen. Het is een logische volgende stap.” Het gerucht gaat dat wanneer de arbitrage uit Portugal komt, de buitenspelregel bovendien veel vrijer zal worden gehanteerd. Dit kon EA echter op dit moment nog niet bevestigen. Ook Russische en Engelse scheidsrechters zouden namelijk in aanmerking komen voor een extra hoge faalkans.

Hoewel Electronic Arts geen Champions League-licentie bezit - die is al enkele jaren in handen van Konami - zal omkoping in belangrijke Europese wedstrijden wel een grotere rol gaan spelen in FIFA 13. “Aan de Career Mode voegen we een nieuwe dimensie toe door omkopen mogelijk te maken,” pocht EA tijdens de onthulling van de nieuwe features. “Wanneer je voor een onmogelijke taak staat, bijvoorbeeld 7 goals inlopen om toch nog de KO-fase van het Europese miljoenenbal te bereiken om maar iets willekeurigs te noemen, kun je een deel van je budget ‘investeren’ in je tegenstander. Zij zullen dan als zandzakken voor het doel blijven hangen. Ze knijpen dan soms letterlijk en figuurlijk een oogje toe.“ Op de vraag of je bij dit omkopen ook nog moet oppassen dat je niet ontdekt wordt, antwoordde de woordvoerder van EA dat dit niet het geval is. “In het echte voetbal is de arbitrage toch onaantastbaar en is de uitslag heilig. Arbitrale dwalingen en omkoping zijn zoiets als discriminatie, ‘dat bestaat helemaal niet op de voetbalvelden’, haha!”


Een duidelijk gevalletje van buitenspel volgens de nieuwe regels

Naast deze features onthulde EA ook de Nederlandse Pech-Factor. De NPF houdt in dat Nederlandse clubs in belangrijke Europese duels altijd net iets meer pech hebben dan hun concurrenten. “Denk aan een blessure bij een belangrijke speler, een kleine vormcrisis of natuurlijk een onterecht afgekeurde goal of makkelijk gegeven penalty tegen,” legt EA uit. Op die manier verkleint EA de kans dat Nederlandse clubs in zowel de eerste, als tweede Europese competitie heel ver zullen komen. Daardoor zal de nationale coëfficiënt laag blijven en is succes in Europa binnen enkele jaren feitelijk onmogelijk. “De bal is immers rond; er zijn tal van redenen waardoor Nederlandse clubs zomaar uitgeschakeld kunnen worden en ons doel is om een zo divers mogelijk arsenaal aan redenen te bieden.”

FIFA 13 wordt in oktober volgend jaar verwacht op de PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, Nintendo DS, Xbox 360, PC, Mac, iPhone, iPad, Android, Xperia Play, N-gage, Mi2, V-Tech en Atari 2600. Exclusief in Nederland verschijnt de FIFA 13: Hooligan Edition, waarin naast de game ook een onbreekbare controller zit. Dat zal menigeen nodig hebben.

Elke dag weer weet Gaming Only de site te vullen met nieuws. Soms zit hier behoorlijk opmerkelijk nieuws tussen. Elke zondagmiddag werpt Lars Cornelis (@LarsCor via Twitter) zijn licht over de meest opmerkelijke nieuwsberichten in Nader Nieuws.

reacties
#358157  | 11 december 2011 13:25 - lyingdutchman
Standaard avatar
Reacties: 343
Haha I lol'd
#358162  | 11 december 2011 13:50 - Assassin
Avatar van Assassin
Reacties: 1.824
Omkoping als in Ajax is verneukt door 2 goal onterecht afgekeurd en als in de bomen die hard waaiden tijdens de wedstrijd Lyon - Zagreb meer werk zouden hebben verricht dan de idiote verdedigers van Zagreb? FIFA 13 wordt dus sowieso corrupt
#358175  | 11 december 2011 14:52 - dunksb
Avatar van dunksb
Reacties: 233
haha epic
#358182  | 11 december 2011 16:37 - Dutch-G010
Standaard avatar
Reacties: 280
De 1e foto is nog geeneens buitenspel en de 2e alleen de arm...
Hoop niet dat ze dit serieus doorvoeren dat is fijne van fifa het buitenspel klopt altijd.
#358184  | 11 december 2011 17:23 - Assassin
Avatar van Assassin
Reacties: 1.824
Quote:
De 1e foto is nog geeneens buitenspel en de 2e alleen de arm...
Hoop niet dat ze dit serieus doorvoeren dat is fijne van fifa het buitenspel klopt altijd.

De arm kan niet buitenspel staan.
#358186  | 11 december 2011 17:48 - Dutch-G010
Standaard avatar
Reacties: 280
Quote:
Quote:
De 1e foto is nog geeneens buitenspel en de 2e alleen de arm...
Hoop niet dat ze dit serieus doorvoeren dat is fijne van fifa het buitenspel klopt altijd.

De arm kan niet buitenspel staan.

Klopt bedoelde ik ook ermee beide is geen buitenspel. Rare voorbeelden zie het eigenlijk nooit in fifa.
#358208  | 11 december 2011 21:56 - jeffrey-DX
Avatar van jeffrey-DX
Reacties: 188
FIFA 13 wordt in oktober volgend jaar verwacht op de PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, Nintendo DS, Xbox 360, PC, Mac, iPhone, iPad, Android, Xperia Play, N-gage, Mi2, V-Tech en Atari 2600. Exclusief in Nederland verschijnt de FIFA 13: Hooligan Edition, waarin naast de game ook een onbreekbare controller zit. Dat zal menigeen nodig hebben.]
LOL WHUT!? Atari 2600 O___O ? WTF XD! 8 bit N-Gace wtf welke consoles nogmeer XD! voor Atari 2600 is geen jaren meer een spel uitgekomme o___O
#358215  | 12 december 2011 00:21 - jastro
Avatar van jastro
Reacties: 592
haha ik las bijna over het nader nieuws kopstukje heen, geniaal geschreven gozer !!
#358229  | 12 december 2011 12:43 - witteijsbeer
Avatar van witteijsbeer
Reacties: 241
Gezeik altijd over die grensrechters, ga er zelf eens staan met je vlaggetje en probeer alles te zien in een flits van een seconde. Het is gewoon bijna niet te doen.
#358232  | 12 december 2011 13:07 - Marley
Avatar van Marley
Reacties: 9.570
Hehe, al die mensen hierboven die sarcasme niet herkennen. Leuk stukje. En het gezeik over grensrechters lijkt me toch wel redelijk terecht, als het om zulke beslissende en grote dwalingen gaat. Als het niet te doen is als grensrechter, dan is men a) niet geschikt b) wordt het hoog tijd voor elektronische hulpmiddelen.
#358250  | 12 december 2011 16:45 - witteijsbeer
Avatar van witteijsbeer
Reacties: 241
Zolang de fifa geen hulpmiddelen insteld, is het gezeik tegen grensrechters volledig onterrecht. Die kerels zijn geen robots die alles kunnen zien. Dat ze sowieso beslissingen overlaten die een club/land tientallen miljoen euro´s kan kosten aan iemand zijn blote oog is lachwekkend.


Iedere sport kan moderniseren, behalve het voetbal.
#362977  | 8 april 2012 00:51 - ---jaap---
Standaard avatar
Reacties: 1
Quote:
Quote:
Quote:
De 1e foto is nog geeneens buitenspel en de 2e alleen de arm...
Hoop niet dat ze dit serieus doorvoeren dat is fijne van fifa het buitenspel klopt altijd.
<br&gte arm kan niet buitenspel staan.

Klopt bedoelde ik ook ermee beide is geen buitenspel. Rare voorbeelden zie het eigenlijk nooit in fifa.

Nee een Grensrechter zou dat kunnen zien als buitenspel het word realistischer nu maakt de computer ''fouten'' het kan handig zijn maar ook irritant het geval dat wij pech krijgen vind ik wat minder maar wel grappig dat er ook aan ons gedacht word maar ik vind wel dat als er omgekocht word dat wij dat niet kunnen dat zou het verpesten en als het gebeurt ze ook gepakt kunnen worden.
#363818  | 2 mei 2012 09:34 - LarsGuti
Standaard avatar
Reacties: 19
Aller eerst. Elk lichaamsdeel is buitenspel. Dus die rechter is gewoon buitenspel. En wat betreft Lyon - Zagreb. Er zijn geen bewijzen dus ga nou niet speculeren en hou gewoon je mond. Ajax had het in eigen handen. En Gomis had een wereld avond

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!