PlayStation Only
special
PlayStation default sfeerafbeelding

Auteur: Jordan van Andel (jormaster)
Geplaatst op: 6 maart 2013 om 09:00
alg

De GO! Releasekalender - Maart 2013

Special | 6 maart 2013 - Voor het eerst deze maand kun je de GO! Releasekalender bewonderen. In deze releasekalender vind je alle games die deze maand uitkomen. In totaal worden er 5 games uitgelicht. Daarnaast hebben we de bezoekers van Gaming Only gevraagd welke games zij deze maand gaan kopen. De resultaten hiervan kun je in dit artikel terugvinden.

De GO! Releasekalender
We hebben alle games die deze maand uitkomen onderverdeeld in 3 categorieën:

Blockbusters:
Dit zijn waarschijnlijke toppers waar een hoog (marketing) budget achter schuil gaat. In deze categorie zitten dan ook veelal games waar veel gamers naar uit kijken.

Eerst zien, dan geloven:
Deze categorie bevat games waar de meeste gamers wel bekend mee zijn, zoals bekende franchises. De games moeten zich echter nog wel eerst bewijzen door bijvoorbeeld goede reviewscores.

Niche:
Deze laatste categorie is slechts voor een klein groepje gamers die waarschijnlijk al een tijd van te voren op de game zitten te wachten. Dit terwijl de meerderheid van de gamers niet eens weet om welke game het gaat.

Poll resultaten
Jij kon in de poll, die vorige week online ging, laten weten welke games je van plan was te gaan kopen deze maand. Er hebben in totaal 72 mensen gestemd en er zijn in totaal 154 stemmen geweest. Dit wil zeggen dat elke stemmer gemiddeld 2 games verwacht te gaan kopen in de maand maart. Misschien niet gek met het geweld aan games dat deze maand uitkomt, maar toch wel interessant. Bij iedere game staat aangegeven hoeveel procent van de stemmen een game kreeg tijdens de stemperiode.


Tomb Raider (PS3, Xbox 360, PC) – 5 maart 2013


Tomb Raider is terug! In deze reboot zien we hoe Lara langzaam verandert in de stoere en harde Lara Croft die we uit haar vorige avonturen kennen. Lara reist op een schip dat plots het slachtoffer is van een hevige storm waardoor de nog jonge studente alleen op een eiland terecht komt. Al zoekend naar haar vrienden en andere overlevenden moet ze zich staande zien te houden in de jungle.


22% van de stemmers geeft aan de game te kopen
Gaming Only-reviewGod of War: Ascension (PS3) – 13 maart


Op 13 maart kunnen de PlayStation-bezitters weer in de huid van de genadeloze Kratos stappen om het leven van de goden weer zuur te maken. In Ascension gaan we terug naar het begin van de serie. Dit deel speelt zich dan ook vóór het eerste deel af. Kratos heeft zijn ziel verkocht aan Ares, de God van de oorlog, en moet zijn vrouw en kind vermoorden. De game begint 6 maanden na deze tragische gebeurtenis. De kale killingmachine wil zijn ziel terug en natuurlijk wraak op wat Ares hem heeft aangedaan. Naast een singleplayer kunnen de God of War-fans in Ascension voor het eerst aan de slag met een multiplayer.


13% van de stemmers geeft aan de game te kopenBioshock Infinite (PS3, Xbox 360, PC) – 22 maart


Bioshock Infinite haalt ons uit het water en neemt ons mee naar de wolken, naar een vliegend Columbia wel te verstaan. Dit is het gevolg van het feit dat Amerika haar ideale ideeën aan de rest van wereld wilt laten zien. Dit gaat echter niet zoals gepland aangezien Columbia in de lucht verdwijnt. Je speelt Booker die de opdracht krijgt een meisje genaamd Elizabeth uit deze vliegende stad te halen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De stad zit namelijk midden in een burgeroorlog tussen 2 groepen en Elizabeth blijkt het middelpunt van deze oorlog te zijn. Daarnaast wordt het meisje ook nog eens beschermd door Songbirds die de taak hebben haar opgesloten te houden in Colombia.


20% van de stemmers geeft aan de game te kopen.SimCity (PC) – 7 maart
7% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

StarCraft II: Heart of the Swarm (PC) – 12 maart
3% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Gears of War: Judgment (Xbox 360) – 22 maart
6% van de stemmers geeft aan de game te kopen.
Sniper: Ghost Warrior 2 (PS3, Xbox 360, PC) – 15 maart


Ondanks de nummer 2 achter de naam is Sniper: Ghost Warrior 2 de derde game in de serie. In dit derde deel speel je Cole Anderson, een sluipschutter die achter biologische wapens aanjaagt. Door de game heen kom je op allerlei verschillende locaties waaronder in Tibet en op de Filipijnen. Daarnaast zul je flashbacks voorgeschoteld krijgen die je naar de burgeroorlog in Bosnië van 1993 brengen. Natuurlijk zul je, zoals de naam al suggereert, met behulp van een sniper je vijanden neer moeten schieten.


5% van de stemmers geeft aan de game te kopen.Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate (3DS) – 8 maart
2% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Sly Cooper: Thieves in Time (PS3, Vita, Cross-buy) – 15 maart
3% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Dead or Alive 5 Plus (Vita) – 22 maart
1% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

LEGO City: undercover (Wii U) – 28 maart
1% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Luigi’s Mansion: Dark Moon (3DS) – 28 maart
3% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Army of Two: The Devil’s Cartel (PS3, Xbox 360) – 28 maart
4% van de stemmers geeft aan de game te kopen.
Monster Hunter 3 Ultimate (3DS, Wii U) – 22 maart


Monster Hunter 3 verscheen in 2010 voor de Nintendo Wii en nu 3 jaar later verschijnt de game met het woord Ultimate erachter voor Nintendo’s nieuwste console en handheld. Natuurlijk staat Ultimate er niet voor niks achter. Nee, dit is omdat deze versie veel meer opdrachten, wapens, uitrustingen en monsters met zich meebrengt dan het origineel. Dat is namelijk de bedoeling in Monster Hunter, op monsters jagen. Dit om nieuwe wapens en uitrusting te bemachtigen om zo sterker te worden en het vervolgens tegen sterkere monsters op te kunnen nemen. De game is gemaakt voor zijn multiplayer en deze kan via local of op de Wii U online gespeeld worden. Verder is het mogelijk om de 3DS- en Wii U-versies met elkaar te verbinden. Zo kunnen 3DS-gamers via de lokale multiplayer met een Wii U-gebruiker spelen en is het mogelijk om de savefile van je Wii U op je 3DS te zetten en andersom is dit uiteraard ook mogelijk. Zo kun je dus onderweg doorjagen op het 3DS-scherm en thuis weer verder op je televisie.


3% van de stemmers geeft aan de game te kopen.The Showdown Effect (PC) – 5 maart
0% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox360) – 8 maart
1% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

HarmoKnight (3DS) – 28 maart
2% van de stemmers geeft aan de game te kopen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!